Waarom ik je wil helpen:

Ik geloof dat iedereen volledig kan herstellen van een eetstoornis, ongeacht hoe lang je al een eetstoornis hebt of hoe oud je bent. Het allerbelangrijkste is dat je zelf echt wilt herstellen, dat je constant voor ogen hebt waar je het voor doet en dat je 100% eerlijk naar jezelf durft te zijn. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor jouw acties en ben jij de enige die tegen de eetstoornis gedachtes in kan gaan.

Herstellen doe je zelf, maar het hoeft niet alleen.

Ik weet als geen ander hoe zwaar het is om tegen de eetstoornis gedachtes in te gaan. De gedachtes voelen vaak niet als suggesties, maar als bevelen die je op moét volgen. Ik ben er om je te vertellen en je eraan te herinneren dat het maar gedachtes zijn. Ze kunnen je niets aan doen. Jij bepaalt of je wel of niet naar de eetstoornis gedachtes handelt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en daarom is het belangrijk dat je hier de juiste hulp bij krijgt.

Ik weet waar je doorheen gaat, ik weet wat je denkt en ik weet wat je voelt.

Ik ben van mening dat de hulp van een ervaringsdeskundige de meest waardevolle vorm van hulp is die je kunt krijgen. Doordat ik zelf jarenlang een eetstoornis heb gehad, weet ik wat er in je hoofd omgaat. Ik ken de gedachtes. Ik ken de smoesjes. Ik ken de angsten. Ik weet hoeveel spanning je voelt als je een uitdaging aangaat. En ik weet ook hoe sterk de neiging is om te compenseren. I’ve been there. Maar ik weet daarom ook wat je nodig hebt in dit herstelproces en dat wil ik je graag geven.

Als herstelcoach focus ik mij op de volgende kernpunten:

Bewustwording van gedachtes

Leren om je bewust te worden van je gedachtes en je geloofsovertuigingen . Je gedachtes drijven je gedrag en je onderbewustzijn is de ‘driving force’ achter alles. Pas als je je ergens van bewust wordt, kun je er verandering in brengen.

Herprogrammeren van je brein

Alle eetstoornis regels en angsten aangaan d.m.v. opposite actions. De angst wordt minder door de angst herhaaldelijk aan te gaan en daardoor je brein te leren dat er niets is om bang voor te zijn.

Terug naar jezelf

Uitvinden wie jij in de kern echt bent, maar vooral wie jij zou wíllen zijn. Leren voor jezelf te kiezen, loskomen van destructieve overtuigingen en leren leven vanuit acceptatie, rust en liefde. Je bent al goed genoeg, omdat jij jij bent.

Volledig lichamelijk herstel

Jouw eigen lichaamsgewicht niet onderdrukken d.m.v. restricties via eten/bewegen/braken/laxeren. Oftewel: aankomen tot jouw ‘setpoint gewicht’ (het gewicht waar jouw lichaam het gezondste is, niet volgens BMI) en intern herstel (cellen, organen, hormonen, spieren, etc.).

Kennis en ervaringen delen

Het bespreken van relevante onderwerpen, zoals extreme hunger, mentale honger, omgaan met aankomen, setpoint gewicht, dieetcultuur, body diversity, etc.

Herstellen van de dieetcultuur

Loskomen van de eetgestoorde regels die door onze maatschappij nu als ‘normaal’ of zelfs ‘gezond’ gedoemd worden. Leren om de controle over het eten, het bewegen en je lichaam echt los te laten.

En als je nu iets denkt in de trant van:

‘Ja maar, ik heb al gezond gewicht’

‘Mijn eetstoornis is niet meer zo erg’

‘Ik ben niet ziek genoeg voor hulp’

‘Ik kan al gewoon lekkere dingen eten’

‘Ik heb niet meer echt hele strenge regels’

Dan wil ik je bij deze zeggen dat jij ook hulp verdient. Er bestaat niet zoiets als ‘erg genoeg’ of ‘ziek genoeg’ zijn. Als jij er last van hebt, dan is het erg genoeg om hulp te mogen ontvangen. Ik weet hoe moeilijk het is om helemaal alleen stappen te zetten in je herstel en om de eetstoornis volledig los te laten. Daarom ben ik er voor je om je daarin te ondersteunen. Herstel is pittig; gun het jezelf daarom om daar hulp bij te vragen.

 

Mag ik jou ondersteunen in jouw herstelproces?

Wil jij ook weer je leven gaan leiden zonder al die rot gedachtes en regeltjes? Wil jij ook weer gewoon uiteten kunnen zonder spanning te voelen en daarvoor te hoeven compenseren? Wil jij ook weer een dagje weg kunnen en echt kunnen genieten van het samenzijn en de gezelligheid? Wil je dit samen met mij aangaan?