Veelgestelde vragen:

Moet je een officiële diagnose hebben?

Nee absoluut niet. Je verdient hulp en herstel als jij er last van hebt. Er zijn juist heel veel mensen die een verstoorde relatie met eten, bewegen en/of hun lichaam hebben en die niet gediagnosticeerd zijn.

Moet je een bepaald minimum BMI hebben?

Ja en nee. Coaching is geen vervanging voor een medische behandeling en daarom is het belangrijk dat jij lichamelijk in de gaten gehouden wordt, indien dat nodig is. Ik ben geen arts of diëtiste en ik ben niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor jouw lichamelijke toestand. Wanneer je bmi lager is dan 18,5 en/of je hebt geen volwaardig eetpatroon, dan is de kans groot dat ik het nodig acht om dit (met regelmaat) te laten checken door een medisch professional. 

Vanaf welke leeftijd kan ik door jou gecoacht worden?

De minimumleeftijd voor 1-1 coaching is 18 jaar, omdat ik van je verwacht dat jij zelf in staat ben de verantwoordelijkheid te nemen voor je herstel. Voor alle andere producten die ik aanbied, is er geen minimumleeftijd.

Kan dit samen met een andere behandeling?

Soms wel, soms niet. Het hangt ervan af of het elkaar ten goede komt of dat we juist in elkaars vaarwater zitten. Dit is iets wat we eventueel zouden kunnen bespreken tijdens een kennismakingsgesprek.

Zijn er verder bepaalde voorwaarden waar ik aan moet voldoen om door jou gecoacht te kunnen worden?

Ja, jij moet het zelf echt willen. Als jij niet 100% wilt herstellen, dan gaat het niet werken. Dat houdt niet in dat je niet bang mag zijn; dat is heel normaal. Samen praten we daarover en gaan we de angsten aan (zodat ze uiteindelijk afnemen).

Hoe weet ik dat ik ziek genoeg ben?

Als je deze gedachte hebt, dan ben je ziek genoeg en verdien je hulp. Er bestaat niet zoiets als ‘erg genoeg’ of ‘ziek genoeg’ zijn. Als jij ergens last van hebt, dan is dat ‘erg genoeg’ om hulp voor te mogen ontvangen. 

Zit ik voor een bepaalde tijd ‘vast’ aan dit traject?

We starten met een traject van minimaal 12 weken. Dit kan vervolgens (in overleg) steeds per 4 weken verlengd worden, indien nodig of gewenst.

Kan dit worden vergoed vanuit de zorgverzekering?

Nee, ik val in de privé sector en dat wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Is er een wachtlijst?

Als je interesse hebt in 1-1 coaching, mag je me een berichtje sturen en neem ik binnen 48 uur (m.u.v. weekend) contact met je op. Ik stuur je vervolgens een kleine vragenlijst en laat ik je weten of er op dat moment een wachtlijst is.

Neem contact met me op:

Heb je interesse in 1-1 coaching, denk je aan een samenwerking, heb je vragen over diensten of producten die ik aanbied, wil je iets met me delen of iets anders vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen. Ik vind het leuk om van je te horen!