Het ‘BACK TO YOUR POWER’ – online programma

Hi, wat fijn dat je hier bent!

In onderstaande video neem ik je mee in hoe het programma er inhoudelijk uit ziet, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat je van mij en het programma kunt verwachten. Ook vertel ik je waarom ik dit programma gecreëerd heb en hoe ik in de afgelopen jaren zelf de bizar mooie shift heb gemaakt van een super (zelf) kritisch en perfectionistisch meisje, naar een zelfverzekerdere en krachtige vrouw die haar leven inricht op basis van haar voorwaarden. Dat proces gun ik jou ook en dat is precies hetgeen wat ik je met dit programma wil laten bereiken (en ja, dat is voor jou ook mogelijk!)

Onder de video vind je alle modules nog toegelicht nog op een rijtje en onderaan de pagina vind je de link om het programma aan te kunnen schaffen.

Je behoudt tot 01-07-2024 toegang tot alle content uit de online omgeving. 

Je bent van harte welkom.

Liefs, mij.

Module 1: uit je hoofd komen

In deze module leer je om (meer) ruimte en tijd voor jezelf te maken. We gaan shiften van altijd ‘aan’ staan en doorrazen, naar rust creëren en letterlijk tijd en ruimte maken om te gaan ervaren wat er in je binnenwereld speelt. We voelen ons namelijk vaak een ‘wandelend hoofd’ en in deze module leer je weer meer contact te maken met je lichaam. We bespreken waarom ‘denken’ niet per definitie slecht is, maar waarom doelloos piekeren je wel leeg kan zuigen. Verder kijken we naar de functies van het denken; waarom we vaak liever daar tijd spenderen dan in ons lichaam, maar waarom het wél belangrijk is om in je lichaam aanwezig te kunnen zijn. Als laatste staan we stil bij wat voor emoties je allemaal ervaart en leer je dat deze verschillende emoties allemaal een functie hebben. Hierdoor kun je emoties gaan zien als een manier om jezelf te begrijpen in plaats van dat het gewoon heel irritant is om je emotioneel te voelen.

Module 2: het belang van bewustwording

Nu er tijd en ruimte gemaakt is voor jezelf en je al wat beter aanwezig kunt zijn in het moment, gaan we echt aan de slag met het kijken naar je gedachtes en de verhaaltjes die je jezelf de hele dag door vertelt. We hebben 60 tot 80 duizend gedachtes per dag, maar zijn ons maar van een klein deel bewust. Maar.. alles wat (nog) onbewust is, stuurt je. Je wordt dus onbewust gedreven door al deze gedachtes en als die overwegend negatief zijn dan is het niet gek dat je je overwegend slecht, angstig en onzeker voelt. Veel (vrij) journallen wordt hier het allerbelangrijkste; hiermee leer je namelijk de rol van de observeerder aan te nemen waardoor je je gedachtes minder als waarheid gaat ervaren. Vervolgens gaan we dieper in op wat voor invloed je gedachtes hebben op je gevoel en je gedrag en ten slotte kijken we ook naar wat voor geloofsovertuigingen onder al die gedachtes/verhaaltjes zitten.

Module 3: innerlijk (schaduw)werk

We proberen vaak snel snel een ‘nieuwe versie’ over het oude heen te plakken (vanuit een plek van afwijzing). Dit is echter precies hetzelfde als een likje verf over een beschimmelde muur smeren. Dat ziet er tijdelijk beter uit, maar de kern wordt nooit aangepakt. Nu we de bovenlaag duidelijker hebben, gaan weer een laagje dieper om daar door bepaalde pijn/emoties heen te kunnen werken en overtuigingen los te kunnen laten. We kijken naar hoe die (negatieve) overtuigingen zijn ontstaan en waarom ze vaak zo als waarheid voelen. Hier besteden we veel aandacht aan innerlijk kindwerk, de copingsmechanismen die hieruit zijn ontstaan en hoe je kunt leren werken met triggers. Ten slotte staan we stil bij wat het ego is en hoe je dit juist kunt gaan zien als een bron van informatie.  

Module 4: je creëert je eigen realiteit

We gaan nu kijken naar de invloed van jouw (inmiddels bewust gemaakte) overtuigingen op hoe jij de externe wereld en anderen ervaart. Er wordt zichtbaar dat je je eigen realiteit creëert door de lens waardoor je kijkt (vanuit je eigen overtuigingen), door de ‘confirmation bias’ en de feedback die je (op je gedrag) vanuit je omgeving krijgt. Hierbij speelt ‘selffulfilling prophecy’ ook een grote rol waardoor je je eigen overtuigingen in stand houdt én versterkt. Ook het mechanisme van ‘projectie’ is hier belangrijk en komt er een stukje schaduw werk bij kijken. Vaak projecteren we namelijk onze eigen (afgewezen) eigenschappen en gevoelens op anderen, maar hebben we dit niet door. Hier inzicht in krijgen en dit begrijpen, gaat je helpen verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en minder (emotioneel) afhankelijk te worden van anderen.

Module 5: de meest liefdevolle versie van jezelf worden

We denken vaak dat heling gaat over nieuwe dingen aanleren of nog meer doen, maar eigenlijk draait het juist om loslaten wat je niet meer dient. Belangrijk is hierbij ook om je niet te dissociëren van je ‘oude’ versie en bijbehorende patronen (‘omdat dat fout was’), maar om dat vanuit compassie steeds te (h)erkennen en weer terug te keren naar deze nieuwe (liefdevollere) versie. We gaan dus leren om samen te werken met je angstige/kwetsbare stuk in plaats van dat dat deel er niet mag zijn (because what you resist, persists). We gaan de ‘meest liefdevolle versie van jezelf’ voor jou heel concreet maken, zodat je het ook echt kunt gaan integreren in je leven. Deze versie van jezelf leer je ‘op te roepen’ waardoor je daar op ieder moment in kunt stappen (want hij/zij zit al in je). Met de kennis van voorgaande module, weet je dat je je eigen realiteit creëert en hoe belangrijk het dus is om vanuit nieuwe (liefdevollere) overtuigingen te komen en je daar ook naar te gedragen.

Module 6: met de flow van het leven leren werken

Je hebt nu eigenlijk bij jezelf gezien dat naar binnen keren/de diepte in gaan, pas echt voor duurzame verandering kan zorgen. ‘In het donker zit het goud’, is een uitspraak waar we over uit wijden en hierdoor leer je wat meer te kunnen ontspannen in moeilijkere periodes. Het stelt je namelijk in staat om weer in te checken bij jezelf en (andere) keuzes te maken die authentieker zijn waardoor je een fijner leven gaat leiden. Het principe van ‘comfortzones’ komt hier aan bod, waardoor je nog beter gaat begrijpen waarom je je soms zo verloren kan voelen als je op weg bent naar een ‘nieuwe versie’ van jezelf, maar waarom het ook zó belangrijk is om door te blijven gaan en te vertrouwen op dat je je in zo’n fases weer beter gaat voelen.