Werken met mij?

Ik ben op dit moment bezig met het ontwikkelen van een nieuw aanbod. Wil jij als eerste alles horen? Check dan even mijn Instagram!

”Vandaag ga ik het echt goed doen”

”Ik wil echt herstellen maar het lukt gewoon niet”

Je wilt zo graag herstellen en je doet zo hard je best, maar toch heb je het gevoel dat je steeds weer vastloopt. Ik weet als geen ander hoe zwaar het is om tegen de eetstoornis gedachtes in te gaan. De gedachtes voelen vaak niet als suggesties, maar als bevelen die je op moét volgen. Ik ben er om je te vertellen en je eraan te herinneren dat het maar gedachtes zijn. Ze kunnen je niets aan doen. Jij bepaalt of je wel of niet naar de eetstoornis gedachtes handelt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en daarom is het belangrijk dat je hier de juiste hulp bij krijgt.

Ik weet waar je doorheen gaat, ik weet wat je denkt en ik weet wat je voelt. I’ve been there. Maar ik weet daarom ook wat je nodig hebt in dit herstelproces en dat wil ik je graag geven. Laat me je helpen om los te komen van deze destructieve gedachtes en gedragingen, zodat je meer mentale rust en vrijheid gaat ervaren. We doen dit op jouw tempo, maar wel met een schop onder je kont voor je eetstoornis.

Samen met mij leer je:

Hoe je brein en jouw lichaam werken en wat dat betekent voor je herstel.

Dat jouw eigenwaarde niet afhankelijk is van je gewicht of hoe je eruit ziet.

Om weer zonder spanning te kunnen genieten van eten en drinken.

Je leven vrij te leiden zonder eetstoornis gedachtes en regeltjes.

‘Als jij mij aan het begin van de ‘eetstoornisherstelcoaching’ had gezegd dat ik een reis zou maken naar mezelf, dat ik dichter bij mezelf zou komen, dat we al het verdriet en de pijn en de angst en de donkerte zouden gaan verslaan en achter mij zouden laten NAAST het herstellen van de eetstoornis dan had ik mezelf nog meer open gesteld vanaf het begin. Ik vind dat je jezelf te kort doet met de naam ‘eetstoornisherstelcoach’ want jij bent meer dan dat, je doet meer dan dat. Dus op de vraag wat jij mij hebt gebracht, jij hebt mij (buiten mijn verwachting om) mijn leven teruggegeven. En op de vraag hoe veel ik ervoor over zou hebben: alles. Je bent altijd lief en geduldig geweest, je bent altijd jezelf geweest, je bent hard geweest waar dat nodig was, je kon je inleven in mij waardoor je gerichtere hulp kon bieden, je luisterde, je gaf mij mezelf terug. Ik ben je eeuwig dankbaar’ 

Anneke, 30 jaar

‘Van ‘het gaat al een stuk beter dan eerst en ik weet niet of ik echt gemotiveerd ben’ tot ‘nu weet ik pas hoe echte vrijheid voelt op het gebied van eten en bewegen’. De coaching door Shenna heeft mij veel inzichten gegeven en (letterlijk en figuurlijk) meer rust. Shenna luisterde oprecht naar mij en gaf altijd een reactie waardoor ik aan het denken werd gezet. Door haar manier van benadering werd ik gemotiveerd mijn gezonde persoon te laten groeien en te luisteren naar mijn oprechte behoeften, waardoor de dwangmatige kant naar de achtergrond verdween. Mijn gedrag, visie en overtuigingen zijn dusdanig veranderd, waardoor ik het vertrouwen heb in mezelf dat deze verandering blijvend is’ 

Inge, 28 jaar

‘Je bent voor mij van enorme waarde geweest. Sinds ik met jou aan de slag ben gegaan heb ik zoveel stappen gemaakt en dat heb ik vooral aan jou te danken. Zonder jou, was ik hier zeker niet! Wat mij vooral heeft geholpen zijn de duwtjes vooruit, door uitdagingen in te plannen en mij uit mijn comfort zone te duwen. Maar ook de inzichten die jij mij gaf door eigen ervaringen vind ik heel fijn, het gevoel dat ik niet alleen ben. Soms gaf je mooie uitleggen van situaties waar ik me helemaal in kon vinden, en daardoor snapte ik mezelf weer wat meer. Jij bent oprecht precies wat ik op dat moment in herstel nodig had. Jouw impact op mij is ontzettend groot. Bij jou voel ik me fijn om alles op tafel te gooien over de eetstoornis, dat kan alleen bij iemand die het echt begrijpt. En dat ben jij! Door jou ben ik al mega gegroeid in mijn herstel’ 

Lise, 20 jaar

Shenna is echt een geweldige coach. Door haar ervaring en inzicht weet ze exact wat je nodig hebt en denkt, ook als je dit zelf niet duidelijk hebt. Shenna ziet direct door de laag eetgestoorde gedachten heen en weet precies waar het gesprek werkelijk over gaat. Zoals Shenna zelf ook altijd zegt: ze is lief voor de mens onder de eetstoornis, maar hard tegen de eetstoornis zelf. Ik heb me oprecht nooit zo begrepen gevoeld als ik me voelde in mijn gesprekken met Shenna, en omdat ze de focus niet alleen legt op aankomen in gewicht maar ook op het ontwikkelen/herontdekken van de eigen persoonlijkheid en het leren omgaan met emoties, heb ik ontzettend veel van haar geleerd. Ik raad Shenna aan aan iedereen met een eetstoornis dan wel iedereen met een verstoorde relatie met eten’ 

Lotte, 20

Prijzen

Traject van 12 weken:

Momenteel geen plekken vrij.
Totaal 12 sessies | €1800 incl.
Elke week een sessie
Momenteel geen plekken vrij.
Totaal 6 sessies | €900,- incl.
Om de week een sessie
Gratis korte kennismaking van 30 min.
Online sessies van 60 à 75 min.
Begeleiding tussen de sessies via Whatsapp (reactie binnen 48 uur m.u.v. weekend)
Betaling in termijnen mogelijk
Mogelijkheid tot verlenging (per 4 weken)

Los gesprek / Booster sessie:

Momenteel geen plekken vrij.
Per sessie | €175,- incl.
Online sessie van max. 1,5 uur.

Veelgestelde vragen:

Moet je een officiële diagnose hebben?

Nee absoluut niet. Je verdient hulp en herstel als jij er last van hebt. Er zijn juist heel veel mensen die een verstoorde relatie met eten, bewegen en/of hun lichaam hebben en die niet gediagnosticeerd zijn.

Moet je een bepaald minimum BMI hebben?

Ja en nee. Coaching is geen vervanging voor een medische behandeling en daarom is het belangrijk dat jij lichamelijk in de gaten gehouden wordt, indien dat nodig is. Ik ben geen arts of diëtiste en ik ben niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor jouw lichamelijke toestand. Wanneer je bmi lager is dan 18,5 en/of je hebt geen volwaardig eetpatroon, dan is de kans groot dat ik het nodig acht om dit (met regelmaat) te laten checken door een medisch professional. 

Vanaf welke leeftijd kan ik door jou gecoacht worden?

De minimumleeftijd voor 1-1 coaching is 18 jaar, omdat ik van je verwacht dat jij zelf in staat ben de verantwoordelijkheid te nemen voor je herstel. Voor alle andere producten die ik aanbied, is er geen minimumleeftijd.

Kan dit samen met een andere behandeling?

Soms wel, soms niet. Het hangt ervan af of het elkaar ten goede komt of dat we juist in elkaars vaarwater zitten. Dit is iets wat we eventueel zouden kunnen bespreken tijdens een kennismakingsgesprek.

Zijn er verder bepaalde voorwaarden waar ik aan moet voldoen om door jou gecoacht te kunnen worden?

Ja, jij moet het zelf echt willen. Als jij niet 100% wilt herstellen, dan gaat het niet werken. Dat houdt niet in dat je niet bang mag zijn; dat is heel normaal. Samen praten we daarover en gaan we de angsten aan (zodat ze uiteindelijk afnemen).

Hoe weet ik dat ik ziek genoeg ben?

Als je deze gedachte hebt, dan ben je ziek genoeg en verdien je hulp. Er bestaat niet zoiets als ‘erg genoeg’ of ‘ziek genoeg’ zijn. Als jij ergens last van hebt, dan is dat ‘erg genoeg’ om hulp voor te mogen ontvangen. 

Zit ik voor een bepaalde tijd ‘vast’ aan dit traject?

We starten met een traject van minimaal 12 weken. Dit kan vervolgens (in overleg) steeds per 4 weken verlengd worden, indien nodig of gewenst.

Kan dit worden vergoed vanuit de zorgverzekering?

Nee, ik val in de privé sector en dat wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Is er een wachtlijst?

Als je interesse hebt in 1-1 coaching, mag je me een berichtje sturen en neem ik binnen 48 uur (m.u.v. weekend) contact met je op. Ik stuur je vervolgens een kleine vragenlijst en laat ik je weten of er op dat moment een wachtlijst is.

PS

Als je het gevoel hebt dat je ‘niet erg genoeg’ bent, dan ben ik er om te zeggen dat je nu juist mijn hulp verdient. Gun het jezelf om eindelijk die drempel over te gaan; om de switch te maken van de ‘quasi recovery’ fase naar volledig herstel. Ik weet dat je bang bent, maar herstel is maar tijdelijk. Als je naar je eetstoornis blijft handelen, dan blijft je eetstoornis voor altijd. Het wordt makkelijker door het te doen en je angsten aan te gaan. You got this.